Ben jij HR adviseur of werkgever in Midden- of Noord Limburg? En wil je jouw medewerkers slimmer en duurzamer laten reizen maar weet je niet waar te beginnen? Maak dan gebruik van de documenten en instrumenten op dit Mobiliteitsportal, met zorg en aandacht samen gesteld door het team van Midden Limburg Bereikbaar en Trendsportal.
Wil je aan de slag met mobiliteitsbeleid binnen jouw organisatie? Of zijn er al concrete stappen gezet? Dan is de interactieve mobiliteitsscan het ideale vertrekpunt! In 3 stappen ga je aan de slag en krijg je op basis van feiten, inzicht in het veranderpotentieel van het woon-werkverkeer van jouw organisatie. Met waardevolle informatie voor het maken van nieuw mobiliteitsbeleid, het besparen van kosten en het terugdringen van CO2-uitstoot. De Mobiliteitsscan is kosteloos voor werkgevers in de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert, Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray, met meer dan 100 medewerkers.
Nederland heeft afgesproken de CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-uitstoot van zakelijk verkeer en woon-werkverkeer van medewerkers hoort daar ook bij. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) wil daarom bekijken hoe hoog deze CO2-uitstoot is. Op dit moment zorgen zakelijk verkeer en woon-werkverkeer samen naar schatting voor meer dan 50% van de gereden kilometers in Nederland. Heeft jouw organisatie 100 of meer medewerkers? Dan ben je vanaf 1 juli 2024 verplicht de gegevens over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers bij te houden en te rapporteren. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Heb je minder dan 100 medewerkers? Dan mag je vrijwillig je gegevens aanleveren -het hoeft dus niet- en wordt je CO2-uitstoot aan de hand daarvan automatisch berekend. Vul het formulier in en ontvang direct een stappenplan hoe je kunt voldoen aan deze rapportageverplichting.
Download hier het stappenplan over de CO2 rapportageverplichting
Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Plus dat het ook zorgt voor minder drukte op de weg en voor minder behoefte aan parkeerruimte. Toch komen veel mensen nog steeds met de auto naar hun werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. En dat zijn er veel meer dan je denkt: bijna één op de twee forenzen werkt op minder dan 15 kilometer afstand van huis. Prima te doen met een fiets of e-bike. Die is trouwens ook handig om het stukje tussen OV-halte en woon- of werkplek te overbruggen wat de keuze voor OV weer aantrekkelijker maakt. Vul het formulier in en ontvang direct 5 slimme maatregelen waarmee je je medewerkers in het zadel helpt.
Hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een duurzame én gezonde manier naar hun werk komen? Een fietsleaseregeling kan daarbij flink helpen. Hoe regel je dat precies?
Download het Whitepaper fietsstimulering
Download de Menukaart met activiteiten voor medewerkers in de regio Midden-Limburg
Als je goed scoort in de zelftest, kun je een audit aanvragen om het Fietsvriendelijk Bedrijf Certificaat te verkrijgen.
Medewerkers die thuis werken afwisselen met werken op de werklocatie, dat scheelt niet alleen reistijd en reiskosten, maar ook uitstoot en stress. Vaker thuis kunnen werken is de wens van veel medewerkers. Maar het levert werkgevers ook voordeel op om vaker thuiswerken te faciliteren. Wat die voordelen precies zijn lees je deze download. Vul het formulier in en ontvang direct waarom het loont om als werkgever vaker thuiswerken te faciliteren.
Download het Whitepaper Hybride werken
Tijdens deze training leiden we je op tot mobiliteitsmanager en bieden we je handvatten en tools om de verduurzaming van de mobiliteit binnen jouw organisatie op gang te brengen of een extra impuls te geven.
Heeft jouw organisatie een creatieve, moedige of impactvolle mobiliteitsoplossing waar jullie trots op zijn? Nomineer jouw werkgever voor de Zo Werkt Het Award 2024!